15 Μαΐ 2011

ΜΑΪΟΣ 2011
ΠΕΘΑΝΕ Η ΚΑΙΤΗ ΚΑΝΔΗΛΩΡΟΥ- ΚΟΡΦΙΑΤΗ
ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ.
ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ 1959-60, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΚΑΝΔΗΛΩΡΟ.
Η ΣΧΕΣΗ ΑΝ ΚΑΙ «ΠΑΡΑΝΟΜΗ» ΗΤΑΝ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΕΝΗ. ΓΙΑ ΚΕΙΝΗ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΟΥ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ» ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ (ΠΟΥΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ κλπ). ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΟΥ ΤΗΝ 1η 10ΕΤΙΑ ΗΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, ΠΟΝΕΜΕΝΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ :
«ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ».

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΚΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΤΑΝ (ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΧΗΡΑ ΠΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ! ΕΚΕΙΝΗ ΘΥΜΩΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΜΑ ΥΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ... ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΚΟΥ, ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1998.
(Από αυθεντική διήγηση του Χάρη Κανδηλώρου, γιού της Καίτης Κανδηλώρου)

1 σχόλιο:

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Εξαιρετική δουλειά του blog. Δείχνει, το λιγότερο, αληθινή αγάπη από τον δημιουργό του για έναν από τους κορυφαίους στιχουργούς μας αλλά και για τον άνθρωπο Άκο Δασκαλόπουλο. Συγχαρητήρια και ένα θερμό ...ευχαριστώ.